Wednesday, July 29, 2009

Sakit Kepala

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 1:20 AM
2 hari aku sakit kepala. Hari pertama aku tahan tak mahu makan apa2 ubat, masuk hari kedua aku kalah, aku tak tahan, kalau kat rumah kajang, terus aku amik ponstan dah. Aku tahu tak elok amalkan pain killer ni. Aku amat emosi kalau datang time sakit kepala ni. Tak tahu la napa. Aku takda migrain. Tapi lately ni aku kerap kena sakit kepala.

Bila aku sakit, EP juga tiada istilah MC. Ingin sekali aku baring lama2, rehatkan badan. Tapi bila tiba waktu mengepam, aku bangkit juga capai segala corong,botol dan mengepam dalam keadaan menangkup. Aku rasa nak nangis. Tapi demi anak, aku gagahkan juga walaupun rasa berat sungguh kepala aku. Alhamdulillah dapatlah 4 oz untuk ketika itu. Mujur Allah memudahkan urusan aku, aku tidak lagi demam2 sepanjang 9 bulan EP ini.





















Azri sekarang tak mau naik stroller lagi. Kalau duduk dalam tu mesti dia haru nak bangkit. Sekarang dia minat baru, suka duduk dalam troli shopping tu. Suka betul dia duduk dalam tu.







8 comments:

ILA said...

alamak,aku salah komenlah...huhuhu...komen kat posting lain

Ely Hasrul said...

bagusnye azri... sami payah nk duk kat trolley.. dia suka dukung aje cis

Hayatie said...

ila: haha...ramai juga yang terkonpius dengan komen box ku ini..sbb selalu kat bawah je kan setiap kali habis n3

ely: ku pun tak tahu brapa lama die suka duk kat troli tu, harahap 'minat'nya itu berpanjangan la gamaknya..hihi

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

sakit kepala ni memacam punca dia. panas, dehydrated, low vitamin B, badan byk angin, silap tido, neck & shoulder stress...and even imbalance hormones. nnt u monitor la. kesian u, kalau sakit kepala mesti susah nak buat kerja & so mommy stuff.

eh tomey lak askar kecil ni, booking as calon menantu eek?

ummiluqman said...

aik semalam ada komen tp tak de pulak naper konpius

kakyong said...

comel jer azri.. nampak dah mcm 1 year... semakin hensem...

noraherni said...

beb..iman pon ada uniform askar..peh ni leh kita form si kecil PLKN hahaha! tp Iman aku pakai skirt arrr ekeke

Hayatie said...

mama miya: tu la, bila datang sakit pale ni, i emo sungguh, nak taknak kena telan ponstan gak..

p/s..buleh2 booking, Que yang 17 orang (eheh, pasannyee.)

ummiluqman: ade ker, post komen blog ku ni kdg2 ada weng skit..kena hati2 juga..kdg2 dah taip penat tetiba weng ..

kak yong: ye kah..wahh, naik lagi saham azri ni (mama-miya kena standby duit hantaran lebih nih..hihi)

noraherni: wah...iman pon ada gak yer, leh kita kerah di buat khidmat negara nnti..hihi

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea