Wednesday, July 22, 2009

9 Bulan

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 8:40 AM
Hari ini 23 hb, azri dah 9 bulan. Yeay, lagi 3 bulan jer. Genap misi EP aku setahun. Fuh, berpoloh acik . Diam tak diam je eh. Apa yang azri dah pandai yer skang? Hmmm.. selain daripada 7 batang gigi yag dah tumbuh. Mil aku kata, kalau tumbuh gigi cepat, dia lambat jalan. Dan kalau dia lambat jalan, dia akan cepat cakap pula. Sapa2 ada experience? Dalam 9 bulan ini tak banyak sangat pun progress dia cuma yang setakat ini:
  • Azri tak pernah demam, selsema etc. Alhamdulillah, aku bersyukur sangat2! Hopefully azri akan terus kuat.
  • azri masih lagi meneguk susu ibu dia, walaupun kejap-kejap minum sikit, kejap-kejap minum banyak. Ibu dia yang selalu kecut perut.
  • azri suka gigit apa sahaja yang dicapainya, termasuklah tangan aku.
  • Azri masih belom pandai duduk hanya merangkak kesana kemari.
  • Azri pandai ..'nananiinnaaniiiaaaiiinnnnann..' sekali dengar macam nak bercakap pun ada.
  • Terlopong kalau tengok 'wonderpet'.
  • Cepat boring dengan toys2 dia, lebih berminat dengan alatan-alatan rumah.
  • Tak suka tido buai dah. Kalau nak tidokan, kena dodoi2 dulu, dah tido baru masuk buai. Kalau xtido buai lak nanti, sure dia bangun kalau dengar apa2 bunyi (kalau sianglah. Malam memang tido katil jer)



7 comments:

ibu_arifa said...

dah masuk 7 btg gigi dia yer? happy 9 month yer azri..

ILA said...

wah,byk betul gigi ini budak...faiz baru ade dua..confirm faiz kalah klau ajak bertanding gigit org ni...hahaha

Adwindaa said...

wahhhh... adwan baru 2 btg gigi tu je... tp dh bertatih n membebel2... hehehehe

Ely Hasrul said...

7 batang 9 bln hamboii byknye.. bese mmg myth org ckp cmtu.. tumbuh gigi lmbt jalan.. sami tumbuh gigi patu jln pon serentak aje.. cuma sami xduduk ar.. terus jalan baru belajar duduk hahahaha

asmaa said...

cepat azri tumbuh gigi...dah 7 batang 9 bulan...
syifa' umur setahun baru nak masuk 8 batang gigi...

perkembangan anak2 bergantung jugak...tak semestinya bila ia cepat berjalan lambat bercakap dan lambat bercakap cepat berjalan...memula saya alert jugak...apabila ada anak 3 nie...berbeza dan taklah sama :)

kakngah said...

aku blaja live posting ngn henpon kt mokcik di bwah ini
http://ahhpening.blogspot.com/2009/04/kelas-live-posting-guna-henpon.html
smlmt mencuba...

Hayatie said...

ibuarifa: maceh yer!

ila: hehe,..skang ni memang sume benda dia test geget..

lin: wahh..advance yang lain pula si adwan ni yer..

ely: ye kah, macam tu pula, biasalah myth orang2 tua ni..hihi

asmaa: tu la, sure asmaa byk lagi experience kan

kak ngah: uihh menarik ni, nnti aku eden torai lah..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea