Sunday, June 21, 2009

SGM 5-Nutrition & Weaning: Improving Family Nutrition

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 5:33 AM
Support Group Meeting 5

Topik: Nutrition & weaning: Improving Family Nutrition

Lokasi: Tasik Cempaka, Bangi.


Diskusi untuk sgm pada kali ini, adalah lebih menjurus kepada introducing solid food selepas 6 bulan. Jenis-jenis makanan yang sesuai dan tidak sesuai untuk diberikan kepada bayi kita setelah berusia 6 bulan. Jenis-jenis makanan yang sesuai diperkenalkan mengikut peringkat. umur. Adakah supplemen tambahan diperlukan oleh bayi pada peringkat awal ini. Tips dalam cara meningkatkan kesedaran dikalangan ibu bapa khususnya yang menghantar anak ke taska/nursery dalam pemberian junk food kepada anak-anak mereka. Diskusi ini lebih kepada kepada perbincangan, luahan serta berkongsi pengalaman-pengalaman ibu-ibu yang hadir dalam memperkenalkan solid foods kepada anak-anak mereka. Moderator kumpulan-kumpulan pada hari tu adalah puan kamariah dan puan shiha.





Khusyuk kunun aku mengambil nota..haha. Tema pada kali ini adalah black n white. Aku takde baju putih. Tudung hitam pun jadi la. Wah, bunTAT dah aku ni, gara2 penangan tart haza yang ku order ni, mueh2!

Terima kasih pada semua yang hadir, yang bersusah-susah membawa juadah untuk dinikmati bersama dan juga sama-sama menyokong SGM pada kali ini. Mengikut puan kamariah lagi, sgm ini akan berhenti untuk seketika sampai setakat ini kerana beliau akan ke luar negara pada bulan depan, kemudian pada bulan berikutnya pula adalah breastfeeding month, ada aktiviti lain yang dirangka dan seterusnya dah puasa pastu raya. Warghh..pasti ku rindu nak berSGM lagi pasni. Sob! Sob!

7 comments:

Ely Hasrul said...

beshnye.. bile le nk juin gathering cam gini

nikhazifah said...

moh le..jgn malu2..skali pegi,msti nk pegio lagi..

tha, sory ku terjah suka suki hati jerk..

Hayatie said...

ely..mu ni asyik bertukar2 namanya...wat saspen aku je....meh..len kali, folo aku ni..haha

nik..pasni aku lantik mu menjadi p.a ku di blog eh...ekekek!

umIE a.k.a saLMi said...

ala,termiss plak aktiviti nih...bila lg nk wt neh?

Zuedin said...

ari tu nak tegur hayati tak sempat lak.. daku yg berbaju itam duk sebelah kak kamariah...

balik lak awal ari tu.. isk lain kali pasti ku tegurmu....ku kagum dirimu

nikhazifah said...

ku nak jadi PA bergaji..

nikhazifah said...

hahaha...

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea