Monday, June 29, 2009

Safety gate

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 12:55 PM


Akhirnya...tiada lagi acara tarik 'walker' keluar dari dapur. Feveret spot azri yang baru. Ku kira kebanyakan anak2 yang lain pun memang suka ke sini, kebanyakkan yang ku dengar la. Napa eh!. Ni yang malas kalau dah berwalker. Panjang betul langkah dia. Mula2 nak cari yang 2nd tapi kebanyakan dah sold out. So nak taknak, kena beli baru juga. Seperti biasa, kriteria pembelian adalah yang paling kemut murah,haha! Murah tak murah sangat la, rm129. Ku bajet kot-kot bawah seratus leh dapat.

10 comments:

kakngah said...

ingt dedolo... kt rmh kwn, pak dia duk paku papan jek.. xbg bby msk dapo... hihihi.. tradisional tuh..

asmaa said...

umh mak saya pun guna mcm tradisional...guna papan...hehehe....tp kat umh sy tak dpt pasang safety gate tu...jd time wat keje dapur kena 'angkut' ke ruang depan bila ia sibuk gak memasak

Adwindaa said...

huhuuu nak beli gak... adwan ngan walker tak lepas sbb sangkut sofa kat tepi tuh... tp lau dia meng"combat".... laju je menuju ke medan perang.... hehehehe.... nak beli tp duk sangkut2 lagik....

Normaliza said...

ku jugak yang tak beli safety gate..kemut punya pasal..hehe! Tapi terpaksa tahan je la bila Yamin mula memunggah pinggan mangkuk kat rak..huhu!

Hayatie said...

kak ngah & asmaa..ku tahu..ala2 papan yg die slide kn kt pintu itu..tapi kita kene buat frame kt kiri kanan pintu itu kn supaya kita buleh slidekn papan itu..

lin & liza..rasa macam tak rugi kot beli...

Afne said...

rasanya my dear ada sales jual less than 100. tp ok la tu kan beza pn tak byk.

Ely Hasrul said...

murah tuh.. sami nye gate dekat 300.. brand ape ntah.. safety 1st kot.. bese kalu barang cengini papi yg survey papi yg beli.. kalu papi beli mmg mana2 ntah dia jumpak.. kalu aku.. soping baju aje hahahha

luvhaziq said...

ku pn xguna lg safety gate nie.mtk hubby belikan tp dia kata nk buat sendirik...sudahnya xbuat2 pn..wakaka..skang nie biar jer haziq suka ati nk merangkak kt mana

Hayatie said...

afne..lor ye ker..ku lambat seminit la ni..hihi

Ely...safety 1st tu mmg mahai betul..tapi cunngg..dah mcm nak beli gate pintu rumah lakkk regenya camtu...hhihi

Luv..mcm hubbyku jugalah..mula2 nak bikin sendiri kunun

kakyong said...

yatie,
kakyong ni anak dah 3, tak jugak ade safety gate... en ayah sungguh kemut, jd ku bersabar sajer lah bila anak2 mula main dgn pinggan & besen2 plastik ku...

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea