Wednesday, June 17, 2009

Review: MyLuvlypad-Cloth Pad

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 12:02 AM


Selepas anak berCD tentu maknya juga nak berCP kan..haha. Percubaan pertama untuk cloth pad. Sebenarnya dah lama usha cloth pad ni tapi tak tak tergerak pon nak beli. So thanks to riez kerana memperkenalkan cloth pad ini. Langkah kanan ler ni, hihi!. So sebagai permulaan aku mencuba cloth pad liner dulu, since aku memang belom period ni. Myluvlypad ini di perbuat daripada 100% cotton, ditengah2nya ada multi asorbent layer berserta PUL. Dari segi keselesaan, memang rasa selesa la sebab dia cotton kan. Ada perbezaan sebenarnya kalau kita mengunakan dispo pantyliner. Yang paling ketara adalah, kalau yang dispo ni , dia rajin akan terenyukk bila dah lama teperap..haha! Kalau mengunakan cp ni, takda plak kes terenyuk2 ni..paham kah kalian! Sebab aku memang pengguna tegar pantyliner ini. Oleh kerana nak sep bajet sampai aku turun pangkat beli cap ayam punya liner. Walaupun kos beli dispo liner sebulan adalah lebih kurang rm10 jer. Tapi sekurang-kurangnya jimat la juga ye dakk. Lagi satu, aku dah menyelamatkan alam sekitar gak!Insyallah kalau ada bajet lebih lagi, ku nak tambah lagi koleksi cloth pad ini, dah addicted macam cd la plak..haha! Riez kalau ada corak yang cun2 jangan lupakan aku..huhu!

7 comments:

nadnye said...

kene try jugak nie :)

nonnie78 said...

ku nk wat sendiri.. rasa ok tak? hahahha.. alang2 berjimat cermat, biar sampai boleh beli rumah banglo... hahahahhaha..

Hayatie said...

nadyne..mesti torai tu..nnti terus addicted lakk..haha

nonnie78..yaya..mu kan dah nak jadi tukang jahit...apa lagi...perkasakan skill mu siap2...haha

fiza said...

THA, cara basuh nya mcm mana? especially time peyod, sama mcm CD ker?

~ As ~ said...

back to basic... macam nenek pnya dulu..

Hayatie said...

Fiza..ku rasa sama jer mcm cd..dan kita kene bawa plastik laa...haha.nak bungkus..ku tak tahu la cemana..sbb yang ku try ni clothpad liner jer..sbb pad ku tak beli lagi..ku tak peod ..huhu

as..betul2...tapi nenek ku tak pakai liner2 ni dolu..hihi

Riez said...

thanks 4 your good review dear...

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea