Wednesday, June 10, 2009

Amenda tu?

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 11:21 PM


Warghh, pagi ni aku terkujut tengok kat gusi azri yang nak tumbuh gigi itu ada macam darah beku la pulak. Aku tak tahu lah penyebabnya. Sama ada dia gigit benda yang keras atau terlaga dengan gigi bawah dia yang dah panjang tu. Atau memang semula jadi ker hapa.Tapi memang lately ni segala bagai benda dia geget! Ku mms gambar ni kat SIL ku, dia tanya, demam tak, ku kata tak, temperature 36.5. Tapi ada time2 merengek ntah hape2 tah!. So dia bajet azri ku ada tergigit benda yang keras dan berlaga dengan gusi dia yang menbengkak nak tumbuh gigi itu. Hmm..macam-macam!

8 comments:

fiza said...

Siannya Azri...mesti sakit tu.

ummiaqeef said...

alalala...ciannye dier..x nangis ke?

My_Aqeelah said...

dia takde korek2 gusi ke? masuk tangan dalam mulut ke...mana lah tahu. gusi gatal.

cintaKusayangMu said...

ksianye...
still bleeding lg ke???mgkin ader la kot dia terjatuh mu xperasan ke...gg bwh terkena gusi bnkak kt ats tu..

MatAhaRiKu said...

itu la cabaran waktu baby nak tumbuh gigi..nk kena jg tu..cian dia mesti pedih

ibu_arifa said...

pada pendapat saya..tu mesti kes tergigit tu. apa2 yg keras scra tak sengaja kot..sbb ari tu ada kawan ckp "time2 baru tumbuh gigi cam ni lah kena jaga sangat2..anak dia cepat jer -asyik2 berdarah jer gigi/gusi ..kadang2 sbb terjatuh/terhantuk"..dia ckp cam tu bila tgk gigi Dalila yg baru nk tumbuh tu..
so far, tak nampak lagi gigi/gusi Dalila berdarah.
sian Azri kan..tak pe..anak lelaki kena kuat!!

Hayatie said...

Fiza & ummiaqeef..tu la pasal..xtahu la sakit ker tak, so far heppy jer die..ibu die lak yg tak happy..huhu

My aqeelah & Qis..masuk tangan tu mmg slalu lah x dpt nak dielakkan..kotlah gigi bawah die terkena gusi tu..

Matahariku..tu la pasal..ingat tumbuh gigi ni senang jer..ehehe

Ibuarifa..betul tu..tapi mmg kdg2 tak terjaga dah..laju betul

kakyong said...

huhuhh.. aliya ku belum bergigi lagi, walau dah nak masuk 11 bulan.. ;)

Tha, tak sama pengalaman bb dpt gigi ni.. ALhamdulillah, anak2 kakyong takde lagi yg demam gara2 tumbuh gigi... tp turn aliya ni tak tau lah camner...

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea