Thursday, May 28, 2009

Azri dah mahu frozen EBM?

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:07 AM

Azri memang dari awal2 lagi merejek EBM frozen. Kalau dalam keadaan die sedar, there is no way yang aku dapat kasi dia minum yang frozen, even kalau die minum pun kadang setengah jer dari kuantiti yang dia selalu minum. Itu pun kira nasib baik lah, kadang suku jer die minum. Maybe sebab aku tak train die minum frozen dari awal2 lagi. Azri start ku beri frozen, masa umur 4 bulan. Sebelum ni, memang die consume fresh jer (sebab dulu stok frozen pun terkedek2 jer). Aku excited mengumpul jer. Bila dah hampir mencecah expiry, baru ler tergesa-gesa ku nak merotatekannya. So waktu2 yang yang sesuai adalah ketika waktu pada tengah malam, waktu mamai2 dalam tido nak susu.Dapatlah stock frozen ku dirotatekan sehari sebotol, kadang2 selang2. Tapi dalam seminggu ni, ku dah pernah kasi dalam keadaan yang die dah jaga. Ada satu malam, aku terlewat bagi thawed EBM. Azri pun tido lama lak malam tu, dah ke-siang baru die terketik2 nak susu, aisey, dah jaga. Konfem die minum separuh je ni. Tapi meleset juga sangkaan ku. Dalam keadaan yang dah bangun tu, die sepah juga sampai habis. Ker sebab dah kebulur tido lama sangat. ish ish! Suka hati aku.

7 comments:

mamanoa said...

HAYATIE..TANX..i da dapat da CD cartoon tu..tanx..comey..2moro my anniversary..huhuh,xtau nk bg aper kat hubby..any idea????

Hayatie said...

Hihi..happy anniversary yer mamanoa..ape kata mu bagi die shades ker?..

Honey said...

Cam ner u latih ? Anak I tak nak lansung ... Even i fulltime housewife tp takut ade2 emergency kes ker susah jugak .. Ajar saya yer ..

Hayatie said...

honey..hahaha, rasanya sebab die dah kuat minum dan selalu cepat lapar, tak sempat nk ngada2 lagi. Seriesly, sy tak penah train die minum frozen since die reject frozen dulu, takut membazir je, hihi. So saya bagi waktu die dah tido n bangun jap utk minum susu je. xtaula mcmmana die tetibe minum jer frozen tu time die dah sedar.

umisyifa06 said...

smlm berbotol2 frozen ebm saya yg berusia 2 bulan plus ku buang, wpun bleh tahan 3 bulan, tp rasa rimas la tgk frozen ebm banyak2, mcm mana nak buat dgn frozen ebm ni ya? yg sulung bila kita campur fm dgn frozen ebm terus reject (sama jugak kalu campur dgn fresh ebm) padahal dulu2 dia nenen umi dia...

umisyifa06 said...

sorry ye hayatie meluahkan perasaan kat sini

Hayatie said...

umisyifa..wahh alhamdulillah, meriah susu awak sampai buang2 jer frozen..masuk dlm bubur die ker..atau bg masa die tgh mamai2 ker..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea