Wednesday, April 29, 2009

Projek Jahitan: Nursing Cover

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 3:51 AM



Alhamdulilah jadi juga Nursing Cover (NC) yang baru saya coba2 ini. Inilah hasil kerja tangan kertu ku itu. Buleh laa. Ni tempahan dari THU. Banyak seh kain die bagi. Meroyan saya nak menjahit tu. Dah lah mesin jahit tu semput aahh, pinjam mesin jahit baru herni syiokk ni wakaka. Nasib simple je. Pattern NC ini adalah dari contoh NC yang dibeli oleh THU. Jahit NC jenis ni lagi mudah sikit la dari nappy stacker. Ada banyak lagi corak kain ni, lawa2, syiok plak saya tengok mcm nak rembat jer satu wakaka, tapi tak sempat nak upload. Jenis kain ini bukan cotton, jenis kain ni yang licin, tapi lembut, sejuk dan ringan jer. Tak tahulak plak nak panggil kain apa.

9 comments:

herni said...

haaa ku tahu nak panggil apa~ KAIN PELEKAT!!! Ok tak cadangan aku? wakakaka!!!

luvhaziq said...

xpun KAIN BATIK...hahaha..

@Salwa said...

salam hayatie
cantik sungguh kain nya
selama ni tak pernah beli any NC sbb takde design yg berkenan di mata..
tp yg ni mmg lawa..exotic design
takde dlm market design mcm ni(rasanya)
tahniah hayatie..
kalu u jual, i nak beli satu ye.
sungguh bagus ibu2 skrg, makin produktif.
tahniah
mabrook :)

Normaliza said...

Wa..ku terkesima dengan hasil tanganmu itu..Kalau ku buleh bf, dah lama ku oder dgn mu..

maryaaa said...

wei beb bila nak bukak kedai ni? NS dah panda, NC dah pandai, CD pon ader..bilaaa beb?

Yatie said...

uish lawa gilo design ni , ku nk beli laaa

kakyong said...

salam hayatie,
ramai nyer ibu2 yg menjahit ni... jeles nyer daku.. ni yg buat keinginan utk mdapat mesin jahit semakin mbuak2...

herni said...

wah lawanya jahitan puan...corak kain nye pun boleh tahan memikat hati...tidak teringin kah puan membuka kedai online? saya adalah salah seorang peminat setia puan.

Hayatie said...

Herni, Luv..haha, lawakla kain pelekat & batik nak buat NC.

Salwa,...aha, ni pun kain org bagi suh jahitkan..ekeke

Liza, kalau tak BF pun leh pakai NC per, tuk cover mengepam lak..hihi

Maryaaa..Mu jangan, kang kalau ku bukak kang, mu sentap pulakk...ekekek!gigil la nak bukak online store..

Yatie..hahh beli jgn beli!

Kak yong, aha kak yong, per tunggu lagi, rembat jer satu mesin, kalau dah bergelar SAHM ni tak rugi kalau ada satu mesin jahit, kalau buring2 bleh meroyan kat situ lak.

Herni, kalau ku bukak kedai online nnti, ku paksa mu beli setiap produk dgn ku buleh..ekeke

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea