Saturday, April 11, 2009

Mari buat status 'Off/Online Yahoo Messenger'

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:52 PM
Ku dah lama cari benda alah ini juga. Banyak ku jumpa, tapi bila ku paste code die tak pernah yang jadi, asyikk 'offline' jer statusnya. Mungkin dah ramai orang tahu benda ni kan, tapi ramai juga yang tak tahu dan nak tahu mana nak dapat dan buat benda ni. Macam diriku juga,huhu. Segan nak bertanya punya pasal. So ku ikhtiar sendiri la..wakaka!. Nak buatnya, mudah sahaja, Langkah-langkahnya sama macam bila anda nak install widget2 lain dalam blog anda. Cuma pergi ker blogger control panel itu, pi kat> 'layout', then kat> 'page elements' > klik kat 'Add Gadget'>select 'add 'HTML list' dan copy paste code2 dibawah ini mengikut logo-logo yang anda minati.


*Ingat: Gantikan perkataan 'hayatiehashim' itu dengan Yahoo ID anda sendiri.













































Selamat mencuba di blog masing-masing yer kawan-kawan!Kalau tak faham dan tidak jadi juga, jangan segan-segan meng-mms ku, ku berbesar-hati menjawab pertanyaan kalians,hihi!

4 comments:

kakyong said...

salam hayatie...
mekasih.. heheh.. boleh tampal kat blog..

~ As ~ said...

yuhuuu dah try..

Rozy said...

bagusslaa mu ni hayatie...

Mommy Lyna said...

terima kasihla banyak2. akhirnya tak perlu ku gugle lagi :D

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea