Thursday, April 23, 2009

Azri & Solid food pertamanya

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 2:35 PM
Hari ini, pertama kali azri rasa makanan dalam mulut dia. Macam-macam reaksi dia, haru biru ku dibuatnya. Mana nak mengepam, mana nak prepare makanan dia, almaklum la semuanya first time kan. Dah bertambah satu task untuk ku. Kalau tak, dulu, amik EBM warmkan jer, ngeh!

Cobaan pertama:
Menu: Bubur nasi kosong
Kuantiti yang dimakan: Setengah sudu besar
Reaksi azri:



Setelah 2-3 kali suapan, setelah terkenyit2 mata, kembang2 hidung dia, masuk ke4 kalinya, terus dia melalak dah, hahaha! Pastu baru ku offer dia EBM.


Pas makan, minum bagai, terus tido. Haiii, benganggg nampakkk! keh keh!

12 comments:

nadnye said...

macam2 gelagat.. ku takde masa Sarah makan tu.. tapi habis juga..

Liz said...

haha.. sama mcm ku masa mula2 bg solid food kat Batrisyia. bubur kosong. sikit je dia mkn. pastu wat drama melalak. tp bila sumbat susu, senyap!

but ku terus jugak bg dia mkn di hari2 lain. skrg laju je dia mkn. licin mangkuk. ku rasa, kalau dia dah mampu ckp, dia mesti ckp "nak tambah lagi!" sbb now, dia buat drama melalak sbb x cukup makan.

rasanya, budak mmg camtu sbb kali pertama rasa solid food.

ummiaqeef said...

aqef pun same gak mase mule2 bg bubur kosong..dier tolak2 sudu tu ngan lidah..xmo makan dier kate..ehehehe...tp kalau letak sayur2an baru la suke..demand tul..

fiza said...

THA, susu mu lagi sedap dari bubur tu :)

ibu_arifa said...

pergh..memang nampak begitu bengang si Azri tu.. sampai tido tangan atas dahi...

ILA said...

uik,punya baik azri punya cara tido...hehehe...biasalah,susu mak dia lagi sedap kan...hehehe

elysuhaili said...

ya allah comelnye tdo! hahahhaha.. 1st time kasik sami mkn.. kitorg abis beribu kahkahakhakha.. ape taknye.. mami papi excited siap bli baby chair, food processor, bowl, sudu ,beras merah, bib sume bagai.. sami nye mkn 2-3 suap aje hahahhahah

Ummi Salsabila said...

yatie.ari ni amsuk blog u lain plak.tp cute! i like..tgk azri mkn.teringat aufa.camtu gak masa 1st time bg.but until now dia still xsuka mamam.bg susu bdn jer...riso gak..

Hayatie said...

nadyne,liz, ummiaqeef, fiza..haha, siap buat muka kelat, tapi takpe, sikit2 dulu..

Ibuarifa, ila...muka tak puas hati sbb kena bagi solid..pastu nanggis trus tido..keh keh

Ely,..hahaha..bestnya sami dpt mami papi camtu..ku, feeding set per bagai sume tak beli..ahaha..kemut siotss.

Ummi salsabila, haha..ku baru tukar cat kat rumah ni..mcm tu pula aufa yer..risau gak azri mcm takmau mamam jer ni..mungkin baru2 lagi ni kot..huhu

herni said...

hoho~kasik up sket susumu dlm bubur azri tuh....pas nih musti mkn tak toleh kiri kanan~
makmentua (ku la tuh) dia lalu blkg pon dia leh wat dek je nnt HAHAHA

nonnie78 said...

salam.

t, mu dera anak ke?? hahahah.. sian azri mamanya tak bagi susu.. btw Manja pun cam excited nak makan dah skang ni.. suma sudu, pinggan mangkuk dijilatnya. jangan sok bila dah ada tak nak pulak!

Hayatie said...

herni: wakaka..mak mentua lalu sambil merempit, mana sempat nak toleh..hihi

nonnie: haha..dera hapa. Ku yang kena dera adalah..hua huah!

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea