Tuesday, April 14, 2009

Baby Cute Contest

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 8:48 AM

Ahmad Azri Azzuri Bin Ahmad Othman
Age: 5 months 3 weeks
D.O.B: 23 october 2008


Wohoho..pilih punye pilih, ini la gambar paling the latest. Dengan ini azri juga nak masuk peraduan 'Baby Cute Contest' yang dianjurkan oleh Mama_Aqish. Sekarang tibalah masanya untuk sesi untuk masuk stroller tolak sendiri,eheh memberitahu apa yang menarik tentang azri ku ini (aisey segan nya, tapi ini adalah requirements yer korangs!) (ohhohh, malunya saya):
  • Azri sungguh 'sweet' sehingga ramai yang ingat anak ibu ini baby gurl, uhukks!
  • Azri sangat tough, kuat & sihat tidak pernah demam, selsema dan sebagainya sehingga kini alhamdulilah (walaupun kami sekeluarga sudah silih berganti demam, selsema bagaii). Alhamdulilah, Berkat minum susu ibunya (walau ibunya hanya fully expressing sahaja, ngeee!).
  • Suara azri amat kuat & nyaring sungguh bila dia menangis
  • Azri suka 'humming'...ooOOOooHh..EhhEEHh! (ye ker panggil ni), kalau dengar orang dodoikan dia dengan zikrullah (kunun2 macam die berzikir sekali la tu agaknya,amin!)
  • Azri sudah tumbuh 2 batang gigi bawah nya..ngeee!adeii!
  • Azri sangat kecur terpesona setiap kali melihat ibunya makan, semenjak 2 minggu lepas, sehingga meleleh-leleh air liurnya..(haha, adakah ini tanda2 yg dia sudah menunjukkan minat terhadap makanan!Sabar yer nak, lagi seminggu jer!)
  • kerana 'Azzuri' bermaksud biru dalam bahasa itali, jadi warna kegemaran azri adalah biru, kebanyakan baju-baju azri berwarna biru, biru dan biru! (hoho, suka-suka je ibu die kans,ihiks!apa kaitannya ehh)
Pada pendapatan ku ini, Azri layak jadi Johan peraduan Baby Cute Contest ini kerana (ohhohh, saya masih lagi tersipu-sipu,huhu ):
  • kerana tarikh pengumuman pemenang itu (23/04/2009) genaplah azri 6 bulan & ibunya dapat 'degree' dalam breastfeeding ini, The first day yang azri akan merasa makanan pejal pertamanya..(hoho..klu menang, bertambah manislah that moment *wink*).
  • Ini first time eh 2nd time (fes x menang pun) ibu masuk contest untuk Azri, kalau menang (mahu ibu hantar gambar ke Pa&Ma pula,hoho)saya masih malu-malu lagi ini
  • Kerana Azri tetap menjadi Juara dimata ibu dan abahnya.

7 comments:

Yatie said...

go go azri - maira berkata ekekekekke

kakyong said...

salam..
dah tumbuh gigi.. wah sungguh cepat. Aliya sduah hampri 9 bulan, sebatang gigi pun belum kelihatan..

ibu_arifa said...

okey azri..acik vote for azri nnt.. takpe hadiah bb boy dan bb girl lain2

Normaliza said...

Cepat azri tumbuh gigi. Yamin dah nak masuk 11 bulan baru tumbuh gigi..btw..comeinyer azri. Kalau gurl, mau ku buat menantu..ekeke..

Hayatie said...

yatie, azri sambung, ale ale ale!..ekeke

Kak yong,..ku terkezutt tngok gigi tu..ku pun ingat lambat juga.

Ibu_arifa, hoeyeh..nnti auntie for dalilah juga laa.

chippo@Normaliza...ekeke..klu berbisan, buleh kongsi2 kisah mengepam..huhu

nonnie78 said...

hayatie.. Manja pun tak de dalam senarai? ehm.. ku dah anta email kat mama aqish tp tak tau hantar url camna.. ku anta add blog je.. hahahha. orang buta IT memang camtu kan? tak pe lah.. lenkali leh cuba lagi.. neway t, anak kita tetap comel di mata kita.. vote for Manja & Azri!!!!

Shinta Musraika said...

salam,

yah.. vote for manja & azri! shinta ku termasuk dlm list juga walau pun kat ujung2 tu ha..

hayatie, azri lahir 23th ya? my shinta lahir 24th hehehe.. tak lama lagi azri 6 bulan & shinta plak 8 bulan! tapi azri jauh lebih berat dr azri.. dah 8 kg lebih kan? shintaku masa 6 bulan 6.5kg jer. takpe baby gal.. biar lah slim sikit ekekee

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea