Wednesday, March 25, 2009

Tauhu bakar..

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 5:07 AM


Ku dah lama tak pekena tauhu bakar. Last ku pekena masa pregnant. Pastu dah lepas bersalin memang ku tak berkesempatan nak pekena dah!. Malam kelmarin, tergerak nak makan itupun sebab terjumpa masa hubby ku nak beli kuey tiaw sup kat gerai berdekatan rumah ku. Hubby ku beli 2 set (kalau satu set dapat 2 keping, so 4 keping) lah ku bedal!Hmm, nyium-nyium. Guess what apa yang terjadi selepas itu??. Haha, meriah beb susu ku, terasa engorged juga sikit!. Ku bukan apa, ku jarang-jaranglah susu meriah dikala malam menjelma. Paling tinggi ku leh dapat pun 4 oz. Sebab susu ku meriah dikala pagi sahaja, time tuh ku bley dapat setinggi 10 oz, paling busuk ku leh dapat 7 oz, hihi!. Bila masuk tengahari, petang hingga ke malam, adalah 3.5-4 oz setiap kali sesi mengepam. Tapi mungkin dek kerana tauhu 4 keping yg ku bedal, lepas ku pam lebih kurang kol 10malam, ku buleh dapat 6 oz juga! Haha, tahu kan diperbuat dari soya juga. Esok nya pun ke bedal juga, tapi macam efek sikit jer..huhu!Aisey ni one time effect only kah.

11 comments:

luvhaziq said...

mu nk mkan tauhu sedap kt datuk keramat nie ada...

Hayatie said...

huh,pe jauh bagai, katne tu?klu nyampang2 ku ker keramat, lorong enggang 15, umah nenek sedara ku, leh ku pekena, hihi!mu keramat jugakan...

zue_zf said...
This comment has been removed by the author.
luvhaziq said...

mu g kt sek keb datuk keramat dpan tue je kedai tauhu bakar tue.kedai mkn amat.mu dtg gtau le ku blanja mu

Shinta Musraika said...

macam ni aku pon nak mkn tauhu jugalah hayatie :)

Hayatie said...

ekeke shinta mum, mu nih, ikut jer buntut ku yer..hihi!makan jgn tak makan...nnti EBM dah meriah habaq mai noo!

Yatie said...

ku nk berniaga tauhu bakar on9 la cam ni.. kekekeke

luvhaziq said...

ha meh ramai2 kt keramat nih..ku blanja mu smua kongsi duit bayar(sbb ku bgtau tmpatnye)..biar sma2 meriah susu weh...

Hayatie said...

hihi THU..klu mu buat gerenti laku siots, blum sempat mu post kat blog, org dah booked..ekeke

luvhaziq,sure spesel ker tauhu tu, ehehe. jauh ku nk dtg ni, kang tauhu tak terbakar, hatiku lak yg terbakar..ekekek

luvhaziq said...

sodap....tp mu mkn xtau la plak...xsesodap sate mu ler

luvhaziq said...

tambah skit..THU,kedai tu ada jual sos utk tauhu bakar.mu blh bt jual online ler

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea