Friday, March 6, 2009

Tag Sebelum & Selepas

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 5:30 AM
wah..ku dapat tag yang pertama semenjak ku berkecimpung dalam aktiviti berbloggins ini (malulaa plak). Toceh MamaDhea and the gangs kerana sudi menge-Tag ku. Siapa lah diri ku ini, hihi!. Fenin juga ku nak memikirkan 5 perkara sebelum & selepas yer. Yo lah, fes time buat tag ni, mesti nk buat betul-betul (yo ohh jer).

Ok ini adalah 5 perkara sebelum & selepas ku:

No.1
Sebelum arwah abah meninggal
  • arwah abah selalu jadi rakan cops ku (tempat ku cerita segala impian & harapan ku dan arwah abah tak pernah tak support apa2 yang ku nak buat) ku lebih rapat&senang bercerita dgn arwa abah instead of ibuku
  • selalu gi lepak-lepak minum even kalau ku nak shopping pun kdg2 ku ajak dia gak
  • arwah abah sempat tengok wedding ku dan meninggal 2 minggu selepas tu in 2006 (arwah abah meninggal kerana kanser colon/rectal, 6 bulan selepas didiagnosed )
Selepas arwah abah meninggal
  • missed all that moments
  • ku tinggal berdua je dgn ibuku kat atas muka bumi ini
  • Al-fatihah untuk arwah abah
No.2
Sebelum kahwens
  • Acikk Vogeh, slim woo...
  • Obsess sgt dgn make-ups, make-over & terOver!xkan keluar klu tak pakai eyeliner
  • Suka sangat outing dengan schoolmates, coursemates, & mcm2 matess lah


Selepas kahwens
  • Byk outing dgn hubby tercinta plaks
  • Sedikit demi sedikit menternak lemak-lemak2!
  • Slowly bertukar imej muslimah ku,eh ceh ceh!
  • Less make-ups serabai je skang




No.3
Sebelum ada Ahmad Azri Azzuri
  • nak pegi mana-mana, siap sekejap
  • tido tak hengat dunia
  • dapat pergi tengok wayang selalu
  • sentiasa kemas shj rumahku
Selepas ada Ahmad Azri Azzuri
  • Opposite semua jawapan yang diatas :)

No.4
Sebelum terjumpa Susuibu.com
  • tak pernah terfikir pasal breastfeeding
  • tak terfikir yang susu boleh dibekukan
  • yang pasti ku memang zero knowlede dlm bab2 ni.
Selepas terjumpa bertapa dalam susuibu.com
  • terus bersemangat nak memberi susuibu pada anakku
  • akhirnya ku jadi proud EP'er instead of BF'er
  • ku baru nak berjinak-jinak berbloggings (kat Si lah, ku selalu baca blog2 ni)
No.5
Sebelum jadi full time EP'er
  • tak penah usung pam sana-sini kalau keluar berjalan
  • selalu bawa macam-macam gaya hand bag sendiri
Selepas jadi full time EP'er
  • sebelum keluar kena tengok schedule last pumping & next pumping bila
  • kena bawa macam-macam bag breastpump bag, cooler bag, diaper bag (beg sendiri tak bawah dah)

Pheww, selesaii. Erkk ku nak bagi kat saper pula ni ek, ku dah tak ramai kawans2 yang berBLOGelss ni...hmmm. Oklah ku berbesar nak menge-TAG:

Amyatie (mu pun dah kena TAG dgn mamaDhea wehh)
Kak sue
maryaaa (camno mu nak letak dlm sales blog mu tu ..keh keh)
Aishah
Fiza
ibuarifa
Asmaa

*Buekk jgn tak buekk korangss yer!keh keh!

5 comments:

maryaaa said...

hehe...comel nya kamu suatu waktu dahulu. skrg shomels.

nak tagku tak berjaya ya? hehe kalau mu prasan ku ada lagi satus personal blog Maryaaa's Cherish, tp kureng active sb kutader byk masa nak hapdet...

luna said...

wah wah tie, shanteksnya kamu dulu dan sekarang
kamu dah le tinggi lampai, slim pergh..
patutla ayah azri termimpi2 sampai skrg..hihi

em, ada nama akak kah? oh oh ku kena tag kah..
(mode hilang ingatan)

Hayatie said...

Maryaaa..pasni mu bley aktif berbloging selepas mu dah full time ngadap pc/laptop..ku tak sabar nak tengok meroyan omputis mu,ku dah spare kamus kat sebelah ni hah!

Hayatie said...

Kak sue..bilakah gaknya ku nak kembali ke zaman kegemilangan ku ituww..sob sob!

asmaa said...

saya pun kena tag jugak...hehehe
penin terus...kekeke
pertama kali kena tag nie...samalah kita ye...
insyaallah akan ku coba...
:)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea